czwartek, 8 marca 2018

Sałatka ananasowa z kukurydzą


Składniki:
- 1 puszka ananasów
- 4 jaja

Seler, kukurydzę i ananas odsączyć z zalewy. Seler pokroić na mniejsze kawałki. Szynkę i ananas kroimy w średniej wielkości kostkę. Jajka obieramy, myjemy pod wodą i wycieramy w papierowy ręcznik [po to, aby żaden kawałek skorupki nie dostał się do sałatki], następnie kroimy w kostkę. Dodajemy do reszty produktów. Całość delikatnie mieszamy, dodajemy majonez i wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki, najlepiej smakuje na drugi dzień.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów, Annie Rigg

  Autor :  Annie Rigg Wydawnictwo :  RM Data wydania : 2017 Liczba stron : 196 Gatunek : kulinaria, przepisy kulinarne Oprawa : Miękka Cena ...

Copyright © Gotuje Karolcia , Blogger