środa, 7 lutego 2018

TO TA

Dzisiaj mam zaszczyt przedstawić Wam mąki To Ta, czyli mąki: pszenne, żytnie, otręby owsiane i kaszka manna. Które mają przeróżne zastosowanie. Dokładnie dowiedzie się jaka mąka do czego w dalszej części postu. 


Nazwa: Mąka: Pszenna, Żytnia, Otręby Pszenne  i Kaszka Manna
Firma: P.H.U.P. "K.W.S. Żarczyńscy" Sp.J.
Skład:
Kasza Manna - 100% pszenica 
Mąka Orkiszowa Pełnoziarnista - 100% orkisz
Mąka Pszenna Graham typ 1850 - 100% pszenica 
Mąka Pszenna Pełnoziarnista - 100% pszenica 
Mąka Pszenna typ 450 - 100% pszenica 
Mąka Pszenna typ 500 - 100% pszenica 
Mąka Pszenna typ 750 - 100% pszenica 
Mąka Żytnia Pełnoziarnista - 100% żyto
Mąka Żytnia Razowa typ 2000 - 100% żyto
Mąka Żytnia typ 720 - 100% żyto
Otręby pszenne - 100% pszenica 
Wartości odżywcze:
Kasza Manna - 100 g/348 kcal, tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 77 g, cukry 0,1 g, błonnik 2,5 g, białko 8,7 g, sól < 0,01 g
Mąka Orkiszowa Pełnoziarnista - 100 g/316 kcal, tłuszcz 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g, węglowodany 59 g, cukry 0,5 g, błonnik 9,2 g, białko 14,9 g, sól < 0,01 g
Mąka Pszenna Graham typ 1850 - 100 g/309 kcal, tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g, węglowodany 70 g, cukry 0,5 g, błonnik 10,8 g, białko 11,9 g, sól < 0,01 g
Mąka Pszenna Pełnoziarnista - 100 g/340 kcal, tłuszcz 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g, węglowodany 72 g, cukry 0,1 g, błonnik 10,7 g, białko 13,2 g, sól < 0,1 g
Mąka Pszenna typ 450 - 100 g/337 kcal, tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 72 g, cukry 0,2 g, błonnik 2,6 g, białko 9,2 g, sól 0 g
Mąka Pszenna typ 500 - 100 g/343 kcal, tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g, węglowodany 74 g, cukry 0,2 g, błonnik 2,3 g, białko 10,1 g, sól < 0,01 g
Mąka Pszenna typ 750 - 100 g/341 kcal, tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g, węglowodany 71 g, cukry 0,5 g, błonnik 2,9 g, białko 11,6 g, sól < 0,01 g
Mąka Żytnia Pełnoziarnista - 100 g/323 kcal, tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g, węglowodany 61 g, cukry 2,5 g, błonnik 12,8 g, białko 8,1 g, sól < 0,01 g
Mąka Żytnia Razowa typ 2000 - 100 g/301 kcal, tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g, węglowodany 74 g, cukry 2,5 g, błonnik 12,8 g, białko 8,1 g, sól < 0,01 g
Mąka Żytnia typ 720 - 100 g/327 kcal, tłuszcz 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g, węglowodany 77 g, cukry 2,5 g, błonnik 6,4 g, białko 5,9 g, sól < 0,01 g
Otręby pszenne - 100 g/185 kcal, tłuszcz 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g, węglowodany 
62 g, cukry 2,4 g, błonnik 42,4 g, białko 16 g, sól < 0,1 g
Masa netto:
Kasza Manna - 1 kg
Mąka Orkiszowa pełnoziarnista - 900 g
Mąka Pszenna Graham typ 1850 - 800 g
Mąka Pszenna Pełnoziarnista - 800 g
Mąka Pszenna typ 450 - 1 kg
Mąka Pszenna typ 500 - 1 kg
Mąka Pszenna typ 750 - 1 kg
Mąka Żytnia Pełnoziarnista - 800 g
Mąka Żytnia Razowa typ 2000 - 800 g
Mąka Żytnia typ 720 - 900 g
Otręby pszenne - 250 g
Wyprodukowano: Polska
Zastosowanie:
Kasza Manna - Stosowana jako oddzielne danie, służąc do wyrobu zup mlecznych, kleików, jako produkt do zagęszczania ciast, budyniów, klusek, zup, kotletów i przetworów.
Mąka Orkiszowa pełnoziarnista - Przeznaczona do wielu rzeczy, m.in. do pieczenia pieczywa, jako dodatek do omletów, pizze i pierogów.
Mąka Pszenna Graham typ 1850 - Stosowana jako składnik do wypieku chleba domowego, ciast i batonów dietetycznych.
Mąka Pszenna Pełnoziarnista - Przeznaczona do wypieku chleba domowego.
Mąka Pszenna typ 450 - Odpowiednia do wypieku ciast biszkoptowych i tortów.
Mąka Pszenna typ 500 - Doskonała do ciast i wyrobów domowych: ciasta drożdżowe, francuskie, półfranckuskie, naleśniki, pierogi, kluski oraz do przygotowywania zasmażek i zagęszczania sosów.
Mąka Pszenna typ 750 - Przeznaczona do wypieku chleba domowego oraz jako składnik do ciasta na pizzę. 
Mąka Żytnia Pełnoziarnista - Przeznaczona do wypieku pieczywa pełnoziarnistego. 
Mąka Żytnia Razowa typ 2000 - Odpowiednia do wypieku pieczywa oraz mieszania z innymi typami mąk. 
Mąka Żytnia typ 720 - Służy do wyrobu domowego chleba żytniego lub mieszanego z mąką pszenną oraz do produkcji zakwasu do żur. 
Otręby pszenne - dodatek
Informacje dodatkowe:
Kasza Manna - może zawierać gluten
Mąka Orkiszowa pełnoziarnista - może zawierać gluten pszenny 
Mąka Pszenna Graham typ 1850 - może zawierać gluten pszenny 
Mąka Pszenna Pełnoziarnista - może zawierać gluten pszenny 
Mąka Pszenna typ 450 - może zawierać gluten pszenny 
Mąka Pszenna typ 500 - może zawierać gluten pszenny 
Mąka Pszenna typ 750 - może zawierać gluten pszenny
Mąka Żytnia Pełnoziarnista - może zawierać gluten
Mąka Żytnia Razowa typ 2000 - może zawierać gluten
Mąka Żytnia typ 720 - może zawierać gluten
Otręby pszenne - może zawierać gluten pszenny 
SklepTortownia











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów, Annie Rigg

  Autor :  Annie Rigg Wydawnictwo :  RM Data wydania : 2017 Liczba stron : 196 Gatunek : kulinaria, przepisy kulinarne Oprawa : Miękka Cena ...

Copyright © Gotuje Karolcia , Blogger